Nieuws, Referenties

Greenkeeper William Boogaarts is enthousiast over robotmaaiers

greenkeeper-william-boogaarts-robotmaaiers

William Boogaarts werd in 2015 Greenkeeper van het Jaar, een titel om trots op te zijn. Hij is bijna 20 jaar als greenkeeper. Boogaarts gaf een interview over, onder meer, het gebruik van robotmaaiers. U zou kunnen verwachten dat hij bang is dat de robotmaaiers zijn baan over gaan nemen in de toekomst, maar niets is minder waar. Boogaarts is heel enthousiast over de inzet van robotmaaiers.

HET WERKT ALLEMAAL HEEL VEILIG

Boogaarts geeft niet alleen aan dat het gebruik van robotmaaiers volledig veilig is, maar hij geeft daarbij ook aan hoe belangrijk dat is. Zo vertelt hij over een golfspel waarbij zijn robotmaaier aanwezig is. Een golfer was overtuigd van het feit dat de grasmaaier gewoon op hol geslagen was, maar ik kan de hele wereld over zonder dat er iets gebeurt en ik kan laten zien hoe het werkt. 

ROBOTMAAIERS BIEDEN OPTIMAAL GEMAK

De greenkeeper vertelt over de specifieke voordelen die hij ondervindt van de robotmaaier . In de meeste gevallen worden deze al voor de aankomst van de golfers ingezet, kan de golfer vroeg in de morgen starten met een gemaaide baan. De robotmaaier kan op afstand worden bestuurd en als er een storing plaatsvindt, dan wordt direct een sms verstuurd. De robotmaaier werkt met sensoren en ook dit is volgens Boogaarts heel handig. 

NIET BANG OM DE BAAN TE VERLIEZEN

Boogaarts geeft aan dat hij verwacht dat op korte termijn meer dan de helft van de banen zullen worden gemaaid met een robotmaaier. Het biedt veel voordelen, zowel voor het grasmaaien als voor de golfers. Toch is hij zeker niet bang om zijn baan als greenkeeper te verliezen. Er blijft altijd behoefte aan goede en ervaren greenkeepers die allemaal de nodige vakkennis in huis hebben. “Vakmanschap van mensen blijft altijd nodig.”

WILT U OOK PROFITEREN VAN EEN ROBOTMAAIER?

Robotmaaiers worden steeds vaker verkozen boven dieselmaaiers, vooral ook voor het maaien van grote velden, zoals golfbanen en voetbalvelden. Voor elk veld heeft GenG Maairobots de juiste robotmaaiers in het assortiment . Kom gerust eens een kijkje nemen in onze showroom. Wilt u meer informatie of advies? Dan kunt u natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact opnemen met ons opnemen.