Hoe gaat een installatie te werk?

Als u een maairobot aanschaft moet deze natuurlijk geïnstalleerd worden wat u zelf kunt doen maar wij kunnen het ook voor u doen.

Dat werkt als volgt:
– Als eerste moet het gras mooi vlak zijn en het moet kort gemaaid zijn.
– Dan moet de plaats van het laadstation bepaald worden (het liefst niet in een bocht) en er moet een stopcontact in de buurt zijn.
– De volgende stap is de afbakeningskabel rondom het gras plaatsen en die met het laadstation verbinden.
– Onze robots hebben ook een app waar u gemakkelijk de tijden in kunt stellen wanneer de robot gaat maaien.

Even ter info:
Het laadstation geeft signaal door de kabel zodat de maairobot weet wat het maaigebied is. De kabel kunt u het best met een rechte schop in de grond werken of als uw tuin bijvoorbeeld word aangepast met krammen vastzetten zodat de kabel strak op de grond ligt en gemakkelijk aangepast kan worden. Als wij de installatie doen gebruiken we een kabelleger die ook te huur is. Alle spullen die u nodig heeft voor de installatie kunt u ook bij ons in de webshop kopen.

installatie met lennart erop

Wat is de werkwijze van jullie bij een installatie?

Als u bij ons een maairobot aanschaft komen wij daarvoor in uw tuin kijken of een installatie mogelijk is. Als het onmogelijk is kan dat komen door: een steile helling, veel verharde/grind paden tussen de grasvelden, geen stopcontact rond het gras etc. Is het niet mogelijk? Wees niet getreurd, u hebt dan de maairobot nog niet aangeschaft! Als alles goed is in de tuin maken we een afspraak voor de installatie en volgen ook wij gewoon de stappen hierboven. Als de maairobot geïnstalleerd is installeren we ook de maairobot app voor u en we zorgen dat u de tijden kunt bepalen en dat u weet hoe de robot werkt.

Hoeveel kost een installatie?

De kosten van een installatie hangen veel van uw tuin af. Als u bijvoorbeeld een paar bomen op het gras hebt staan kost dat meer draad omdat wij daar ook omheen moeten als u geen robot heeft met ogen. Ook als u een tegelpad of iets dergelijks in uw tuin hebt moeten wij daaronder door met de kabel dus kost dat meer geld. Wij rekenen krammen, lasjes, kabel, gereedschappen, benzine, draadlegmachine en arbeid waaronder de kosten komen. Het heeft dus heel veel met de oppervlakte en de complexiteit te maken.

Let op: wij installeren alleen Kress maairobots!

Offerte aanvragen