Bestaande gazons

Advies van de Expert GenG Maairobots, waar moet u op letten bij de aanschaf van een maairobot.

Wat voor soort gazon heeft u, met of zonder vaste of losse obstakels? Wat is de totale oppervlakte? Als u de totale oppervlakte weet moet u ongeveer 10% – 20 % erbij op tellen afhankelijk van de aantal gebieden en de complexheid.
Als u over een straatje of pad met de kabel moet dan adviseren wij een rijtje stenen eruit te halen en dan de afbakeningskabel eronder door te leggen.
De afbakeningskabel ligt rondom uw tuin gemiddeld 26 cm uit een border/muur/heg. Zie ook onze filmpjes op YouTube.
Als u al beregening heeft in uw gazon dan is het belangrijk dat het laadstation en overkapping op de juist plek word geplaatst, niet dat de sproeier vol in het huisje sproeit, want daar staat de Kress maairobot soms te laden.
De afbakeningskabel kan of in de grond met onze draadlegmachine of met krammen, om de 60 cm 1 kram in uw grasmat, na ongeveer 6 weken vind u uw begrenzingsdraad en krammen niet meer terug, deze vergroeit in uw grasmat. Echter tijdens het verticuteren kunt uw uw begrenzingsdraad wel raken en beschadigen, ons advies is altijd in de grond, ongeveer 3-5 cm diep is voldoende. Dit kunt u ook met de spade of bats doen door de spade in de grond te steken en dan een sleuf te maken.

post-example-2-image-17

Nieuw aan te leggen gazons

Bij nieuw aan te leggen gazons heb je 2 opties: of grasmatten of inzaaien. Als u gaat inzaaien dan is het advies zelfde procedure als hierboven beschreven. Echter kan dat pas als er goed gras staat meestal 6-8 weken afhankelijk van het weer en welk tijd in het jaar u dat gaat doen, bij groeizaam weer gaat dit sneller als tegen het einde van het groei seizoen (september).

Gaat uw grasmatten leggen dan adviseren wij om de afbakeningskabel op het mollen gaas te leggen met krammen en daarna de matten er over heen te rollen.
Voordeel van nieuw aan te leggen gazons is dat u er gelijk rekening kan houden met de robotmaaier, liefst geen haakse hoeken, een rijtje stenen van 10-15 cm breed overal naast het gazon op gelijke hoogte. Dat zorgt ervoor dat de robot tot aan de steen maait. Bij onze Kress maairobots zitten de messen aan de zijkant zodat de robot ook het randje meeneemt.

Zelf doen? Of GenG maairobots...

Als u besluit zelf de robot aan te leggen, dan kan dat natuurlijk ook, u koopt de juiste robotmaaier inclusief accessoires op onze webshop en op onze GenG Maairobots YouTube kanaal komen we regelmatig met filmpjes over maairobots, onderhoud, zelf storingen oplossen enzovoort.

Als u het liever aan de expert over wil laten dan komen wij alles verzorgen, we maken een voorstel, daarin zitten installatiekosten, gebruikte materialen en de maairobot. Met u bepalen we de locatie van het huisje en de tijden wanneer de maairobot niet op het gazon mag zijn afhankelijk van de mogelijkheden.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Offerte aanvragen